2013. április 28., vasárnap

Drábik János: Orwellia - Jelenlegi ára: 2 199 Ft


Ha látni akarja a jövőt, akkor képzeljen el egy csizmát, amint az ember arcát tiporja örökké.
(Orwell)
E kötetnek a címe - Orwellia - a George Orwell világsikerű könyveiben megismert utópikus társadalomra és világbirodalomra utal.
A XXI. század utópikusnak tűnő állama, a pénzhatalom magánbirodalma - Orwellia - azonban nem utópia, hanem létező valóság.
Ahogy a cukor eltűnik a pohár vízben, úgy létezik rejtőzködve ez a világbirodalom a látható államok nemzetközi rendszerében. A háttérhatalomnak ez a privatizált impériuma globális diktatúraként működik, s napjainkra a kibontakozó új világrend modern leviatánja lett.
Orwelliában a hatalom a pénz- és korporációs oligarchia kezében van. Az tartja kézben a piacnak nevezett szervezett pénzügyi hatalmat. A korábban a társadalom és a közérdek szolgálatában álló nemzetállamot saját szolgáltató intézményévé alakította át.
Ez a nemzetek feletti oligarchia gondosan felügyel arra, hogy a hatalom gyakorlása globálisan, valamint az egyes államokon belül is mindig a saját emberei kezében legyen.
Ma már ezek a csatlós államok szervezik azokat a zsoldos seregeket, amelyek szükség szerint a föld bármely részén bevethetők.
Ez a privatizált világbirodalom gondoskodik a tisztségviselői kiképzéséről, akik a zsoldos hadseregek parancsnokaiként és kollaboráns helytartókként közreműködnek az önrendelkezésért és a nemzeti érdekérvényesítésért küzdő mozgalmak féken tartásában, Orwellia tartományainak a működtetésében.
A szerző korábban a Szabad Európa Rádió munkatársa volt. Számos kötete látott napvilágot, elsősorban politikai konspirációs témákat dolgoz föl.
Oldalak száma: 377
Új könyv!



Jelenlegi ára: 2 199 Ft

Az aukció vége: 2013-05-16 09:37
. Drábik János: Orwellia - Jelenlegi ára: 2 199 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése